Abandon All Fear

What nobody else seems to be saying…

[Quiz] Patriotic Rhetoric Quiz!

Posted by Lex Fear on August 3, 2006

Who do these quotes of famous leaders belong to?

1. “Become strong again in spirit, strong in will, strong in endurance, strong to bear all sacrifices”

Answer (roll mouse over): > Adolf Hitler

2. “I will never relent in defending [our Country] – whatever it takes.”

Answer: > George Bush

3. “I’m not going to be the first American president to lose a war.”

Answer: > Richard Nixon

4. “Mine is the first generation able to contemplate the possibility that we may live our entire lives without going to war or sending our children to war.”

Answer: > Tony Blair

5. “It’s up to history to judge.”

Answer: > Pol Pot

6. “I believe that history will judge that we made the right choice.”

Answer: > Tony Blair

7. “Some have shown their devotion to our country in deaths that honored their whole lives, and we will always honor their names and their sacrifice.”

Answer: > George Bush

8. “We have need of soldiers, believing solders. Believing solders are the most valuable ones. They give their all.”

Answer: > Adolf Hitler

9. “If the opposition disarms, well and good. If it refuses to disarm, we shall disarm it ourselves.”

Answer: > Joseph Stalin

10. “Our enemies believed [our Country] was weak and materialistic, that we would splinter in fear and selfishness. They were as wrong as they are evil.”

Answer: > George Bush

11. “At the heart of my politics has always been the value of community, the belief that we are not merely individuals struggling in isolation from each other, but members of a community who depend on each other, who benefit from each other’s help, who owe obligations to each other. From that everything stems: solidarity, social justice, equality, freedom.”

Answer: > Tony Blair

12. “Today, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before in the fact that it was for this that He had to shed His blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice…. And if there is anything which could demonstrate that we are acting rightly it is the distress that daily grows. For as a Christian I have also a duty to my own people….”

Answer: > Adolf Hitler

13. “Napoleon was asked, ‘Who do you consider to be the greatest generals?’ He responded saying, ‘The victors.'”

Answer: > Donald Rumsfeld

14. “America is not fighting to win a war. We are fighting to give an application to an old Greek proverb, which is that the purpose of war is not to annihilate an enemy but to get him to mend his ways. And we are confident we can get the enemy to mend his.”

Answer: > Arthur J Goldberg (Vietnam)

15. “If any foreign minister begins to defend to the death a ‘peace conference’, you can be sure his government has already placed its orders for new battleships and airplanes.”

Answer: > Joseph Stalin

16. “I just want you to know that, when we talk about war, we’re really talking about peace.”

Answer: > George Bush

17. “Who says I am not under the special protection of God?”

Answer: > Adolf Hitler

18. “I think you can judge from somebody’s actions a kind of a stability and sense of purpose perhaps created by strong religious roots. I mean, there’s a certain patience, a certain discipline, I think, that religion helps you achieve.”

Answer: > George Bush

19. “Before we take the decision to go to war, the morality of that should weigh heavily on our conscience because innocent people, as well as the guilty, die in a war.”

Answer: > Tony Blair

20. “How to achieve the moral breakdown of the enemy before the war has started – that is the problem that interests me. Whoever has experienced war at the front will want to refrain from all avoidable bloodshed.”

Answer: > Adolf Hitler

21. “[Our People] are rising to the tasks of history, and they expect the same of us.”

Answer: > George Bush

22. “Let us never forget the duty, which we have taken upon us”

Answer: > Adolf Hitler

23. “[The War] presumably taught us that the United States could not serve as the world’s policeman; it should also have taught us the dangers of trying to be the world’s midwife to democracy when the birth is scheduled to take place under conditions of guerrilla war.”

Answer: > Jeane Kirkpatrick (on Vietnam)

24. “I want you to know that everything I did, I did for my country.”

Answer: > Pol Pot

25. “I will not forget this wound to our country, or those who inflicted it. I will not yield I will not rest I will not relent in waging this struggle for the freedom and security of [our] people.”

Answer: > George Bush

26. “If the Americans do not want to support us anymore, let them go, get out! Let them forget their humanitarian promises!”

Answer: > Nguyen Van Thieu (Vietnam)

27. “[Our Country] is a Nation with a mission – and that mission comes from our most basic beliefs. We have no desire to dominate, no ambitions of empire. Our aim is a democratic peace – a peace founded upon the dignity and rights of every man and woman.”

Answer: > George Bush

28. “[Our] people are not a warlike nation. It is a soldierly one, which means it does not want a war, but does not fear it. It loves peace but also loves its honor and freedom”

Answer: > Adolf Hitler

29. “We are all proud that through God’s powerful aid, we have become once more true [Countrymen]”

Answer: > Adolf Hitler

30. “It is not an arrogant government that chooses priorities, it’s an irresponsible government that fails to choose.”

Answer: > Tony Blair

31. “[Our Country] is prepared to agree to any solemn pact of non-aggression, because [we do] not think of attacking but only acquiring security.”

Answer: > Adolf Hitler

32. “[Our Country] will never seek a permission slip to defend the security of our people.”

Answer: > George Bush

33. “Should I become President…I will not risk American lives…by permitting any other nation to drag us into the wrong war at the wrong place at the wrong time through an unwise commitment that is unwise militarily, unnecessary to our security and unsupported by our allies.”

Answer: > John F Kennedy

34. “Our numbers have increased in [the Country] because the aggression of others has increased in [the Country]. There is not, and there will not be, a mindless escalation.”

Answer: > Lyndon B Johnson (Vietnam)

35. “…the world has no reason for fighting in our defense, and as a matter of principle God does not make cowardly nations free…”

Answer: > Adolf Hitler

36. “Power without principle is barren, but principle without power is futile.”

Answer: > Tony Blair

40. “History shows that there are no invincible armies.”

Answer: > Joseph Stalin

41. “Never forget that the most sacred right on this earth is mans right to have the earth to till with his own hands, the most sacred sacrifice the blood that a man sheds for this earth….”

Answer: > Adolf Hitler

42. “Our nation is somewhat sad, but we’re angry. There’s a certain level of blood lust, but we won’t let it drive our reaction. We’re steady, clear-eyed and patient, but pretty soon we’ll have to start displaying scalps.”

Answer: > George Bush

43. “Sometimes it is better to lose and do the right thing than to win and do the wrong thing.”

Answer: > Tony Blair

44. “[Our Country] wants peace because of its fundamental convictions. And it wants peace also owing to the realization of the simple primitive fact that no war would be likely essentially to alter the distress in [the Region]… The principal effect of every war is to destroy the flower of the nation… [our Country] needs peace and desires peace!”

Answer: > Adolf Hitler

45. “[Our Country] must not ignore the threat gathering against us. Facing clear evidence of peril, we cannot wait for the final proof, the smoking gun that could come in the form of a mushroom cloud.”

Answer: > George Bush

46. “The only society that works today is also one founded on mutual respect, on a recognition that we have a responsibility collectively and individually, to help each other on the basis of each other’s equal worth. A selfish society is a contradiction in terms.”

Answer: > Tony Blair

47. “Ideas are more powerful than guns. We would not let our enemies have guns, why should we let them have ideas.”

Answer: > Joseph Stalin

48. “[The War] was the first war ever fought without any censorship. Without censorship, things can get terribly confused in the public mind.”

Answer: > Gen William C. Westmoreland (Vietnam)

49. “Strength lies not in defence but in attack.”

Answer: > Adolf Hitler

50. “The resolve of our great nation is being tested. But make no mistake, we will show the world that we will pass the test.”

Answer: > George Bush

51. “What we have to fight for is the freedom and independence of [our country], so that our people may be enabled to fulfill the mission assigned to it by the creator”

Answer: > Adolf Hitler

52. “Leadership to me means duty, honor, country. It means character, and it means listening from time to time.”

Answer: > George Bush

So what did you score?

Tags:

Add to del.icio.us

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: